Internet u Grčkoj

Da li ima internet je jedno od najčešćih pitanja putnika. Naravno svima je internet potreban. Ako ste u Grčkoj i želite da koristite internet na plaži ili nekom drugom mestu ili vam je intenet u smeštaju u kom letujete spor jer ga istovremeno koriste svi gosti, nemojte se nervirati jer rešenje postoji. Potrebno je samo da nađete trafiku.

Najjednostavnija varijanta je kupovina Vodafonove TAZA mobilne kartice. Cena je oko 5 Eur. Za kupovinu ove kartice biće Vam potreban pasoš, a uz karticu možete odmah kupiti i dopunu kredita koja košta 10 Eur. Od tih 10 Eur možete aktivirati 8 GB interneta, koji će Vam sa kredita skinuti 8.87 Eur. (to je neko vreme aktuelna promocija, što ne znači da se neće menjati). Kartica ima sve tri potrebne dimenzije, tako da se može koristiti u svim modelima telefona, a kredit možete iskoristiti najkasnije 30 dana od početka korišćenja.

Aktuelne promocije možete pratiti na http://tazamobile.com/taza/welcome-to-taza/.

Kako da aktivirate TAZA mobile karticu?

 • Stavite SIM karticu u vaš mobilni telefon
 • Uključite telefon i unesite PIN kod od četiri cifre koji ćete dobiti prilikom kupovine kartice
 • Pozovite besplatan broj 1252 da aktivirate svoju karticu. Izaberite na govornom automatu engleski jezik, ukoliko ne razumete grčki, jer su samo engleski i grčki u ponudi

Kako da aktivirate dopunu za kredit?

 • Pozovite besplatan broj 1252
 • Pratite instrukcije govornog automata i izaberite opciju 2 za dopunu kredita
 • Unesite broj od 12 cifara koji ćete dobiti prilikom kupovine paketa
 • Kada unesete PIN kod pritisnite taster # i vaš kredit je dopunjen, a to će potvrditi i govorni automat

Kako da aktivirate internet?

 • Pošaljite sms sa brojem 4 na broj 19109 i aktiviraćete internet
 • Ovaj paket će vam važiti 30 dana

Isključite sve update opcije u telefonu, kako ne biste bespotrebno trošili internet. Kada ga potrošite, možete ga dopuniti na isti način.

Osim TAZA  postoje i druge internet kartice koje možete aktivirati na sličan način: Cosmote koji ima najbolju pokrivenost i najbolju brzinu, Vodafone CU i WIND slabija je pokrivenost, ali su niže cene. Neke od njih možete kupiti isključivo u poslovnicama, a neke možete naći i u kioscima ili nekim većim supermarketima.

Cene svih kartica su slične, a promocije za dopunu kredita se često menjaju i njihove cene ponekad variraju, kao i količina GB koja se dobija uz njih.

Ako kupite jednu karticu, a želite da i drugi koriste internet, ne morate kupujete više kartica, potrebno je samo da imate bilo koji od smart telefona. Na googlu možete naći tačno objašnjenje kako da podelite internet sa telefona. Svi uređaji u vašoj okolini imaće mogućnost da se povežu na vaš Personal Hotspot i uživaju u internetu.

 

Pogledajte kompletnu ponudu apartmana za leto 2022. u Grčkoj na web adresi: https://monix.rs/grcka-apartmani/

 

Stavros apartmani 
Vrasna apartmani
Paralia apartmani
Olympic beach apartmani
Leptokaria apartmani

 

GRCKA APARTMANI 2022

Comments (2)

 1. Reply Miki Avramovic

  Jos malo detaljnih informacija o Internetu u Grckoj.
  http://www.mikia.info/internet-u-grckoj/

  1. Reply tamara

   Hvala Vam.

Leave a Reply

Your email address will not be published.