Izlasci u Stavrosu

Stavros je idealno mesto za porodice sa decom i za stariju populaciju koji žele da se relaksiraju.

Kada je u pitanju noćni život može se reći da je to pre idealna prilika da se doživi deo domaće atmosfere u diskotekama i barovima. U Stavrosu kao i u svakom drugom turističkom mestu postoji veliki broj restorana kako domaće, tradicionalne kuhinje, tako i kuhinje sa izvanrednim morskim specijalitetima.

Ono što bi svakako preporučili i izdvojili su:

  1. Lefteris – tradicionalni grčki restoran gde gosti mogu da probaju odlično spremljene sveže morske specijalitete. Pored morskih, gostima su na raspolaganju i specijaliteti grčke kuhinje. Hrana je jako ukusna, a porcije obilne.
  2. Agnanti – nalazi se u starom delu Stvarosa, na najvišoj naseljenoj tački Stvarosa. Ima prelep pogled na zaliv i jedan je od omiljenih restorana i kod samih Grka. Dominiraju riblji specijaliteti, ali i ovde se mogu probati različita grčka jela. U Agnantiju rade konobari koji razumeju srpski jezik.
  3. Amalthia – tokom dana je kafić na plaži gde gosti uz piće mogu iznajmiti ležaljke i suncobrane, a u drugom delu je restoran. Atmosfera je prijatna, a osoblje izuzetno ljubazno.
  4. Janis – taverna koja već godinama uslužuje naše goste, pa je samim tim hrana prilagođena našim ukusima, ali restoran nudi i fenomenalnu grčku hranu. Osoblje Janisa razume srpski jezik.

Ovde postoji mogućnost uplate polupansiona. Doručak je kontinentalni i služi se u jutarnjim časovima između 09:00 h i 10:00 h. Drugi obrok (kasni ručak-rana večera) se služi između 16:00 i 19:00 h. Obrok se sastoji od čorbe, glavnog jela i dezerta. U Janisu se mogu pratiti i razna sportska dešavanja.

Za one koji vole da se provedu tokom dana ili izađu uveče, Stavros takođe ima šta da ponudi:

  1. Favela Beach – nalazi se kod Platana. Gosti ovde mogu popiti piće i tokom dana i uveče. Jako je lepo sređen i prostran. Grci naročito vole da dolaze ovde, pa se može reći da su oni stalni gosti. Često se organizuju i žive svirke i nastupi poznatih.
  2. Kozi – mesto gde uglavnom izlazi mlađa populacija. Ambijent je jako prijatan. Uglavnom se pušta strana muzika.
  3. Extazi – većinom su gosti mladi ljudi. Ovo mesto je idelano za one koji vole da slušaju našu muziku posto je to ono što se uglavnom može čuti.
  4. Taksidia – nalazi se na samom šetalištu u centru Stavrosa. Ima otvoreni i zatvoreni deo. Uglavnom izlaze mladi. Često se organizuju žurke i ovde se može osetiti prava grčka atmosfera. Radi duže, odnosno do kada ima ljudi, pa nekada i do ranih jutarnjih časova.
  5. Malibu i Aktio – kafići koji su puni tokom dana, ali uveče gosti takođe mogu da popiju piće uz raznovrsnu muziku.

U Stavrosu postoji jedno glavno šetalište gde su prodavnice, kafići, taverne, restorani i jedno paralelno koje se proteže duž plaže.

Sva dešavanja u Stvarosu su smeštena uz glavnu ulicu. Tu se nalazi obilje zlatara i malih porodičnih trgovina kao i kioska gde se mogu nabaviti dnevne novine iz Srbije.

Ono što svakako ne treba propustiti je i vožnja vozićem. Putnici se ukrcavaju sa početne stanice vozića i kreće se u polučasovni obilazak grada, u šta je uključena i poseta starom delu grada.

U centru Stvarosa, svake godine se postavlja luna park gde najmlađa populacija može da se zabavlja uz najrazličitije atrakcije. Pored toga trebalo bi napomenuti i igraonicu Fly Bar, omiljeno mesto za decu, ali i odrasle koji baš ovde mogu uživati u fenomenalnom ambijentu uz kafu ili piće.

Šoping u Stvarosu je moguć u kasnim popodnevnim satima, kada se otvaraju brojne prodavnice i suvenirnice i baš tada je puno radoznalih turista.

Ulica se zašareni od raznih stvarčica koje trgovci rašire ispred butika kako bi bili što bliži turistima i zaista se svašta može naći po veoma pristupačnim cenama.

Stavros leto 2022

Kompletnu ponudu apartmanskog smeštaja za leto 2022. u Grčkoj pogledajte na web adresi: https://monix.rs/grcka-apartmani/

Pogledajte kompletnu ponudu smeštaja i izleta na Zlatiboru na sajtu: http://visit-zlatibor.com/

Stavros apartmani

Leave a Reply

Your email address will not be published.