Kako stici do Grcke?

Grčka je kao vodeća evropska turistička destinacija razvila odličnu saobraćajnu povezanost kako sa evropskim zemljama, tako i regionom.

Najbrži način da se stigne do Grčke je vazdušnim putem. Atina, Solun, centri turističkih regija i ostrva sa razvijenom turističkom ponudom poseduju aerodrome za međunarodni saobraćaj do kojih vode mnoge evropske, low cost i čarter kompanije. Svi aerodromi imaju organizovan autobuski ili taksi prevoz do većihz gradskih ili turističkih centara. Veliki broj domaćih agencija ima organizovane čarter letove do grčkih ostrva u okviru paket aranžmana u šta je uračunat i transfer od aerodroma do destinacije.

Kopnenim putem Grčka je povezana sa Centralnom Evropom I Balkanskim poluostrvom autoputem E-75 koji se nastavlja kroz Grčku do Atine. Od Soluna se odvaja put koji preko Kozanija, Mecova i Janjine vodi ka međunarodnoj luci Igumenica, Jonskom moru i Jonskim ostrvima. Sa Turskom i Bliskim istokom Grčka je povezana putem E-90. Kao i čartere, veliki broj turističkih agencija u toku letnje turističke sezone ima redovne autobuske polaske do svih vodećih turističkih destinacija kopnene Grčke kao i do nekih ostrva.

Vodenim putem Grčka je povezana sa susednim Mediteranskim zemljama. Najprometnije luke za putnički saobraćaj su Pirej (Atinska luka), Igumenica, Patra, Souda i Heraklion (na Kritu) su povezane sa Italijom (Bar, Ankona, Brindisi, Trst, Venecija), Hrvatskom, Albanijom, Turskom, Kiprom, Izraelom i Egiptom. Međunarodne luke u Grčkoj su povezane sa svim grčkim ostrvima tokom cele godine.

Kako stici u Stavros: Autoputem E-75 Beograd – Niš – granični prelaz Preševo (385 km) – pored Skoplja – granični prelaz Evzoni (560 km). Nakon pedesetak kilometara je skretanje desno za Thessaloniki (Solun). Obratiti pažnju, na oko 10 kilometara, pre ulaska u Solun je petlja za skretanje ka Stavrosu, putokaz Kavala. Prati se putokazi za Kavalu. Nakon oko 75 km, kod oznake za Asprovaltu skrenuti desno sa autoputa i produžiti oko 5 kilometara prema Solunu starim putem. Kod oznake, na semaforu skrenuti za Stavros, u koji se ulazi nakon oko 3 kilometra vožnje. Voziti do centra (parka i luke) odakle pozvati predstavnika radi upućivanja do uplaćene vile. Vilu možete prethodno pronaći na mapi Stavrosa na našem sajtu. Telefon predstavnika agencije se štampa na vaučeru (obavezno poneti na put), koji se dobija prilikom konačne isplate aranžmana.

Pogledajte kompletna ponuda apartmana  u Stavrosu: https://monix.rs/stavros/.

Kako stići u Nea Vrasnu: Autoputem E-75 Beograd – Niš – granični prelaz Preševo (385 km) – pored Skoplja – granični prelaz Evzoni (560 km). Nakon pedesetak kilometara je skretanje desno za Thessaloniki (Solun). Obratiti pažnju, na oko 10 kilometara, pre ulaska u Solun je petlja za skretanje ka Nea Vrasni, putokaz Kavala. Prati se putokaz za Kavalu. Nakon oko 75 km, kod oznake za Asprovaltu skrenuti desno sa autoputa, pa na drugom semaforu levo i na prvom sledećem desno za Nea Vrasnu. Vilu Asprovalta Beach možete prethodno pronaći na mapi na našem sajtu. Telefon predstavnika agencije se štampa na vaučeru (obavezno poneti na put), koji se dobija prilikom konačne isplate aranžmana.

Pogledajte kompletnu ponudu apartmana u Nea Vrasni: https://monix.rs/vrasna/.

Kako stići u Vrasna Paraliu: 

Pogledajte kompletnu ponuda apartmana u Vrasna Paralii: https://monix.rs/vrasna/.

Kako stići u Paraliu i Olympic Beach: Autoputem Beograd – Niš – granični prelaz Preševo (385 km) – pored Skoplja – granični prelaz Evzoni. (560 km). Put se nastavlja autoputem prema Atini. Kada se prodje Shell pumpa i odmorište Korinos, pojaviće se prvo skretanje za Paraliju. Skreće se desno, pa još dva puta desno i sledeći putokaze, do letovališta se stiže za desetak kilometara. – Kada se stigne na ulazak u Paraliu do prvog semafora i raskrsnice na kojoj se s desne strane nalazi i supermarket Lidl (a preko puta Lidl-a apartmani San Giorgio). Telefoni predstavnika agencije (za apartmane i hotele) se štampaju na vaučeru (obavezno poneti na put), koji se dobija prilikom konačne isplate aranžmana.

Pogledajte kompletna ponuda apartmana u Paralii- https://monix.rs/paralia-letovanje/ i Olympic Beach-u –https://monix.rs/olympic-beach-apartmani/.

Kako stići u Nei Pori? Autoputem Beograd – Niš – granični prelaz Preševo (385 km) – pored Skoplja – granični prelaz Evzoni (560 km). Put se nastavlja autoputem prema Atini, tunelom ispod Katerini. Kada se prodje platamonska tvrdjava koja se vidi s leve strane puta, posle nekoliko kilometra i Shell benzinske pumpe sa restoranom, je skretanje (drugo) levo za Nei Pori (nakon Platamona). Nakon skretanja, vozi se pravo do trga sa crkvom (oko 1,5 km). Telefoni predstavnika agencije se štampaju na vaučeru (obavezno poneti na put), koji se dobija prilikom konačne isplate aranžmana.

Pogledaj kompletnu ponudu apartmana u Nei Poriu: https://monix.rs/nei-pori-apartmani-leto/.

Leave a Reply

Your email address will not be published.