Kako stici u Nea Vrasnu?

Kolima do Nea Vrasne

Ukoliko se odlučite da na put krenete sopstvenim prevozom, evo nekoliko informacija koje bi trebalo da znate:

Što se tiče saobraćajnih propisa oni se nisu mnogo menjali. I dalje je na snazi zakon koji nalaže da se u Srbiji i Makedoniji mora voziti danju sa upaljenim svetlima, dok u Grčkoj ovaj propis ne važi. Takođe, treba da znate da Vam je potreban zeleni karton za ulazak u Makedoniju. Međunarodna vozačka dozvola je obavezna i za Grčku i za Makedoniju. Jos jedna od novina  je da u Makedoniji nije moguće plaćati putarinu u metalnim euro kovanicama, nego isključivo u denarima ili papirnim eurima. Ukoliko platite u eurima, dobiće kusur u denarima.

SRBIJA – Vožnja u Srbiji se odvija autoputem E-75, Beograd – Niš, a do graničkog prelaza Preševo očekuju Vas dve naplatne rampe. Naplatna rampa Niš, gde se putarina plaća 730 rsd (za putničke automobile na relaciji Bubanj potok – Niš). Sledeća naplatna rampa je Doljevac, koja se nalazi na 24km udaljenosti od Niša, a ovde je potrebno izdvojiti 190 rsd za putarinu. 37 km nakon naplatne rampe Doljevac, prestaje autoput, a vožnja se dalje obavlja magistralnim putem kroz Grdeličku klisuru. Ukoliko od Beograda niste napravili pauzu za odmor, moteli Predejane ili Džep dobro će Vam doći da se malo osvežite pre nastavka putovanja. Dolazite do graničnog prelaza Preševo. Dokumenta koja su Vam potrebna su pasoš, saobraćajna dozvola, a ukoliko upravljate tuđim vozilom trebaće Vam i ovlašćenje.

MAKEDONIJA – Granični prelaz Tabanovce. Ovde je potrebno da pripremite pasoše i zeleni karton. Sama granična procedura je brza i jednostavna, te ćete relativno brzo završiti sve formalnosti. S obzirom da nije moguće plaćati putarinu kovanicama, savetujemo Vam da u menjačnici zamenite 5€, što će biti dovoljno za putarinu. Nakon graničnog prelaza krećete se autoputem. 15-ak km od graničnog prelaza dolazite do prve naplatne rampe. Putarina je 50 denara. Par km posle je benzinska pumpa Mak petrol, gde imaju sve vrste goriva, kao i motel Milano. Kod isključenja za Katlan banju auto put se razdvaja u dve trake narednih 28 km. Prolazite tunel Solište i dolazite do druge naplatne rampe gde putarina košta 60 denara. Treća, i poslednja naplatna rampa je udaljena 92 km od graničnog prelaza Bogorodica, gde se putarina plaća 50 denara. Nakon 180 km puta napuštate Makedoniju i dolazite do graničnog prelaza Bogorodica, gde su Vam od dokumenata potrebni pasoš, zeleni karton i saobraćajna dozvola.

GRČKA – Granični prelaz Evzoni. Od dokumenata su Vam potrebni pasoš i saobraćajna dozvola. Od Evzonija se proteže autoput u dužini od nekih 15-ak km, nakon čega prestaje autoput i počinje dvosmerna magistrala. Obratiti pažnju, na oko 10 kilometara, pre ulaska u Solun je petlja za skretanje ka Stavrosu, pratite putokaz za Kavalu. Nakon oko 75 km, kod oznake za Asprovaltu i Vrasnu skrenuti desno sa autoputa. Nakon isključenja nastavljate pravo i na drugom semaforu skrećete levo. Kod prvog semafora, na manje od dva kilometra, odmah pored supermarketa Masoutis, skrećete desno i ulazite u Nea Vrasnu.

Vila Asprovalta Beach se nalazi na samoj granici izmedju Nea Vrasne i Asprovalte. Ako pored marketa Masoutis ne skrenete desno, već nastavite pravo nailazite, sa leve strane, na nedavno zatvoren market Marinopoulous, a preko puta njega, sa desne strane, restoran Konstantinopouli. Pre samog restorana skrenete desno u usku ulicu koja vodi prema moru. Kako se spustate ka plaži, ugledaćete sa desne strane crveno-žutu kuću, odnosno objekat Asprovalta Beach.  Vilu možete prethodno pronaći na mapi Stavrosa na našem sajtu. Telefon predstavnika agencije se štampa na vaučeru (obavezno poneti na put), koji se dobija prilikom konačne isplate aranžmana.

Kompletnu ponudu naših apartmana u Nea Vrasni pogledajte na web adresi: https://monix.rs/vrasna/.

Pogledajte kompletnu ponudu smeštaja i izleta na Zlatiboru na sajtu: http://visit-zlatibor.com/

Leave a Reply

Your email address will not be published.