Kako stici u Vrasna Paraliu?

Kolima do Vrasna Paralie

Ukoliko se odličite da na put krenete sopstvenim prevozom, evo nekoliko informacija koje bi trebalo da znate:

Što se tiče saobraćajnih propisa oni se nisu mnogo menjali. I dalje je na snazi zakon koji nalaže da se u Srbiji i Makedoniji mora voziti danju sa upaljenim svetlima, dok u Grčkoj ovaj propis ne važi. Takođe, treba da znate da Vam je potreban zeleni karton za ulazak u Makedoniju. Međunarodna vozačka dozvola je obavezna i za Grčku i za Makedoniju. Jos jedna od novina  je da u Makedoniji nije moguće plaćati putarinu u metalnim euro kovanicama, nego isključivo u denarima ili papirnim eurima. Ukoliko platite u eurima, dobiće kusur u denarima.

SRBIJA – Vožnja u Srbiji se odvija autoputem E-75, Beograd – Niš, a do graničkog prelaza Preševo očekuju Vas dve naplatne rampe. Naplatna rampa Niš, gde se putarina plaća 730,00 rsd (za putničke automobile na relaciji Bubanj potok – Niš). Sledeća naplatna rampa je Doljevac, koja se nalazi na 24km udaljenosti od Niša, a ovde je potrebno izdvojiti 190,00 rsd za putarinu. 37 km nakon naplatne rampe Doljevac, prestaje autoput, a vožnja se dalje obavlja magistralnim putem kroz Grdeličku klisuru. Ukoliko od Beograda niste napravili pauzu za odmor, moteli Predejane ili Džep dobro će Vam doći da se malo osvežite pre nastavka putovanja. Dolazite do graničnog prelaza Preševo. Dokumenta koja su Vam potrebna su pasoš, saobraćajna dozvola, a ukoliko upravljate tuđim vozilom trebaće Vam i ovlašćenje.

MAKEDONIJA – Granični prelaz Tabanovce. Ovde je potrebno da pripremite pasoše i zeleni karton. Sama granična procedura je brza i jednostavna, te ćete relativno brzo završiti sve formalnosti. S obzirom da nije moguće plaćati putarinu kovanicama, savetujemo Vam da u menjačnici zamenite 5€, što će biti dovoljno za putarinu. Nakon graničnog prelaza krećete se autoputem. 15-ak km od graničnog prelaza dolazite do prve naplatne rampe. Putarina je 50 denara. Par km posle je benzinska pumpa Mak petrol, gde imaju sve vrste goriva, kao i motel Milano. Kod isključenja za Katlan banju auto put se razdvaja u dve trake narednih 28 km. Prolazite tunel Solište i dolazite do druge naplatne rampe gde putarina košta 60 denara. Treća, i poslednja naplatna rampa je udaljena 92 km od graničnog prelaza Bogorodica, gde se putarina plaća 50 denara. Nakon 180 km puta napuštate Makedoniju i dolazite do graničnog prelaza Bogorodica, gde su Vam od dokumenata potrebni pasoš, zeleni karton, i saobraćajna dozvola.

GRČKA – Granični prelaz Evzoni. Od dokumenata su Vam potrebni pasoš i saobraćajna dozvola. Od Evzonija se proteže autoput u dužini od nekih 15-ak km, nakon čega prestaje autoput i počinje dvosmerna magistrala. Obratiti pažnju, na oko 10 kilometara, pre ulaska u Solun je petlja za skretanje ka Stavrosu, pratite putokaz za Kavalu. Nakon oko 75 km, kod oznake za Asprovaltu i Vrasnu skrenuti desno sa autoputa. Nakon isključenja pratite putokaz za Solun. Nakon dva km nailazite na supermarket Lidl, na toj raskrsnici skrećete levo i posle jednog kilometra ulazite u Vrasna Paraliu. Vilu možete prethodno pronaći na mapi na našem sajtu. Telefon predstavnika agencije se štampa na vaučeru (obavezno poneti na put), koji se dobija prilikom konačne isplate aranžmana.

Vila Hrisula– Kako ste od Lidla na magistrali skrenuli levo, put Vas vodi ka moru i plaži, odnosno ka glavnom trgu u Vrasna Paralii. Na glavnom trgu, nailazite na pekaru sa desne strane i odmah posle nje skrećete levo. Posle manje od dvesta metara (pre druge raskrsnice) nailazite na vilu Hrisula sa desne strane.

Vila Summertime– Kako ste od Lidla na magistrali skrenuli levo, put Vas vodi ka moru i plaži, odnosno ka glavnom trgu u Vrasna Paralii. Na glavnom trgu, nailazite na pekaru sa desne strane i odmah posle nje skrećete levo. Tom ulicom idete do kraja, i kada se ispred Vas nadje bela kapija, skrenete desno. Posle 80 m nailazite na vilu Summertime sa leve strane.

Kompletnu ponudu naših apartmana u Vrasna Paralii pogledajte na web adresi: https://monix.rs/vrasna/.

Pogledajte kompletnu ponudu smeštaja i izleta na Zlatiboru na sajtu: http://visit-zlatibor.com/

Leave a Reply

Your email address will not be published.