Laganas

Mesto Laganas je dobilo ime po najuvećem zalivu na ostrvu-  zalivu Laganas. Laganas je najveći i najživlji grad na jugozapadnom delu ostrva, cenar svih dešavanja, i najpopularnija destinacija, kako stranih, tako i naših turista. Udaljen je 7 kilometara od aerodroma Dimos somos, i 8 km od glavnog grada ostrva. Deo Laganasa je i Nacionalni pomorski park, gde ugrožena vrsta kornjača (Caretta caretta) dolazi da polaže jaja u letnjim mesecima (jun, jul, avgust). Zaštitni znak ovog mesta su provod, žurke i noćni život. Ne treba propustiti priliku da posetite Vizantijski muzej, kada već boravite u ovom mestu. Veći deo Laganasa je okružen malsinjacima, zelenilom i orhidejama. Laganas je autobuskim linijama odlično povezan sa glavnim ostrvskim mestom Zanteom, i odlično je polazište za istraživanje ostrva.

Laganas plaža je preko 5 kilometara duga peščana plaža, mnogi kažu i najbolja na celom ostrvu. Nalazi se na svega 100 m udaljenosti od centra grada. Nikoga ne ostavlja ravnodušnim! Veliki je broj barova, restorana i taverni se nalazi na plaži, gde se možete osvežiti i potražiti spas od Sunca. Vodeni sportovi na ovoj plaži su ograničeni, upravo zbog kornjača koje se gnezde u jednom njenom delu. Nedaleko od zaliva Laganas nalaze se i mala ostrva Marathonisi, St. Sostis i Pelouzo, do kojih se svakodnevno organizuju mini krstarenja. Pored Laganas plaže u blizine se nalaze i druge, ništa manje popularne i posećene plaže, kao što su Kalamaki, Agios Sostis, Kanonia…

Laganas je nadaleko poznat po fantastičnom noćnom životu, i epi-centar je  provoda, žurki i zabavljanja na ostrvu. Svoju najveću popularnost, pored peskovite plaže, Laganas duguje upravom svom aktivnom noćnom životu, koji je pravi magnet za sve ljude željne dobrog provoda. Laganas nije preporučljiv za one koji odmor zamišljaju u lenčarenju, šetanju i kartanju, već onima koji vole da su aktivni i tokom čitave noći. Kao najveće i najdinamičnije letovalište na ostrvu, logično je da je mnoštvo noćnih klubova i barova stacionirano upravo ovde, a sigurni smo da ćete biti “razmaženi” njihovom ponudom. Pored klubova i diskoteka, u Laganasu su i mnogobrojni restorani i taverne koji nude različite vrste kuhinja sa svih svetskih  strana sveta.

Leave a Reply

Your email address will not be published.