Leptokarija – mesto gde se diše najsvežiji vazduh

Svež vazduh u Leptokariji

Grčka važi za jednu od najlepših mesta na svetu, a već godinama je destinacija broj 1 za Srbe kada je u pitanju letovanje.

Nudi ponešto za svakoga, kako za one željne ludog provoda, tako i za one koji žele da se dobro i pošteno odmore. Za one koji žele da se odmore i uživaju Leptokarija je pravo mesto.

To je mirno meštace udaljeno 95 km od Soluna. Smeštena je tačno ispod planine Olimp. Za turiste koji su željni svežeg i čistog vazduha, kao i plaže na kojoj ne moraju da se bore za mesto i šetnje starim gradom na kojima nema gužve, Leptokrija je idelan izbor.

Ovo grčko letovalište je savršeno za porodice sa malom decom i one koji žele da pronađu mir i opuste dušu i telo.

Tačno u Leptokariji se susreću planinska i morska vazdušna struja. Svi koji su posetili Leprokariju kažu da se na ovom mestu udiše najsvežiji i najlepši vazduh.

Zbog toga što se nalazi odmah ispod Olimpa noći su izuzetno prijatne, pa se u ovom mestu spava mirno i bez vrućine koja Vas tera da se prevrćete celu noć po krevetu ili doplaćujete klima uređaj.

Ni preko dana nije mnogo vruće. U Leptokariji najviša dnevna temperatura u najtoplijim mesecima ne preelazi preko 35 C.

Kristalno čisto Egejsko more će svakoga rashladiti, a plaže sa sitnim i mekim peskom predstavljaju pravi ugođaj za telo i dušu.

Još jedna stvar koja Leptokariju izdavaja od ostalih grčkih destinacija su niske cene u prodavnicama i restoranima.

Za ljubitelje istorije, tu su i pećine i arheološke iskopine, a za one koji žele da se dobro provedu ovaj gradić nudi i dve diskoteke sa modernom muzikom, kao i klasične grčke taverne u kojima turisti mogu uživati u mediteranskoj hrani i narodnim grčkim pesmama.

Na samo 25 km od Leptokarije nalazi se grad Katerini, a veoma blizu i letovališta Nei Pori, Platamon i Paralija.

Svež vazduh

Leptokaria leto 2020

Kompletnu ponudu apartmanskog smeštaja za leto 2020. u Grčkoj pogledajte na web adresi: https://monix.rs/grcka-apartmani/

Pogledajte kompletnu ponudu smeštaja i izleta na Zlatiboru na sajtu: http://visit-zlatibor.com/

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.