Makrigialos

Magrialos je malo mesto, koje nije toliko poznato  našim turistima. Nalazi se u čuvenoj Olimpskoj regiji, na samo 50 km od Soluna i na 21 km pre Paralije. Od Beograda je udalen oko 655 km.

Ovo ribarsko naselje, koje se nalazi blizu Paralije, seoskog je tipa. Manji ribarski brodovi ispoljavaju iz mesta Makrigialos, dok veći brodovi polaze iz luke Alikes.

Karakterišu ga široke ulice i veoma lepe kuće.

Plaža je peščana, duga i malo uža. More je toplo sa postepenom dubinom. Ležaljke i suncobrani se mogu dobiti, kao u većini mesta, uz piće u baru. Takođe, postoji i prostor za one koji imaju sopstvene rekvizite. Duž same plaže je lepo uređeno šetalište, a sa druge strane se nižu kafići, restorani, taverne, barovi  i dr.

Sam centar mesta odvojen je od plaže i nalazi se u gornjem delu grada. Tu se nalazi veliki trg, lokalna crkva, veliki broj radnjica, pekara, apoteka i piljara. Jednom nedeljno, u blizini trga otvara se pijaca. Taj dan posetioci mogu pronaći sve od neophodnih namirnica, ali i druge potrepštine, pa čak i garderobu i to po veoma povoljnim cenama.

Za one koji vole da šetaju, definitivno bi trebalo da posete susednu uvalu, odnosno famoznu plažu Bora Bora. Plaža je znatno šira od ove u samom Makrigialosu. Peščana je i lepo uređena sa ležaljkama i suncobranima od trske.

Na 10 km od ove plaže nalazi se još jedna poznata plaža – Aliki koja je specigfična po svom lekovitom blatu.

Ljubitelji pecanja i opuštenog odmora, bez gužve i buke svoje mesto za odmor mogu pronaći baš ovde, u hladu Makrigialosa.

U Makrigialosu postoje i teniski tereni, fudbalski teren kao i teren za košarku i mogu se koristiti besplatno. Duž plaže nalaze se i tereni za odbojku.

Za sve one čiji su zahtevi mirno i što povoljnije letovanje onda je Makrigialos idealno mesto. Mirno mesto, bez gužve i galame, blizina Soluna, blizina plaže Aliki koja je čuvena po svom lekovitom blatu, blizina prelepe plaže Bora Bora koja je omiljena među Solunjanima, samo su neke od prednosti ovog grčkog mesta.

 

Paralia apartmani 2022
Leptokaria apartmani 2022
Olympic Beach apartmani 2022

 

Pogledajte kompletnu ponudu smeštaja i  izleta na Zlatiboru na sajtu: http://visit-zlatibor.com/

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.