Zlatibor priroda

Najlepši pogled na Zlatibor

Zlatibor je jedna od najpopularnijih destinacija u Srbiji. Smeštena je na idealnom mestu koje “spaja” Republiku Srpsku, Zapadanu Srbiju i Crnu Goru.

Klimatski uslovi su idealni, hrana preukusna i fantastična, noćni život veoma bogat i vazduh čist. Zlatibor je prava avantura kako za starije tako i za najmlađu populaciju. Zlatibor odlikuje prelepa priroda, a ono što je želja svakog turiste i zaljubljenika u prirodu je da nađe mesto sa koga se pruža najlepši mogući pogled na ovu planinu.

Zlatibor reljef

Tornik – Tornik je verovatno najpoznatije mesto na Zlatiboru ujedno i najviši vrh ove planine. Tornik je mesto koje turisti posećuju zimi i uživaju u zimskim sportovima, kao i leti. Do Tornika se može doći asfaltnim putem, ali ipak najidealnije i najlepše je pešaka. Sa vrha Tornika, gde se nalazi drveni vidikovac,  pruža se nesvakidašnji pogled koji oduzima dah.

Spomenik – Najpoznatija pešačka staza na Zlatiboru je upravo takozvana staza “Spomenik”. Staza pod nazivom još i “staza zdravlja” duga je 2 km. Na vrhu brda nalazi se spomenik koji je podignut u čast partizanskim ranjenicima koje su Nemci streljali na ovom mestu 29. novembra 1941. godine. Pored spomenika nalaze se klupe i lezaljke gde posetioci mogu da predahnu i popiju piće. Za posetioce ovog mesta postavljen je teleskop za one koji žele da malo više i bolje osmotre okolinu i selo Rudine, Gajeve, Tić polje i naravno Čigotu i Tornik.

Oko 6 km od Zlatibora od skoro je preuređen još jedan vidikovac koji se nalazi na Obadovom brdu. Do ovog mesta se može doći putem koji je asfaltiran, a preostalih 500 m je prirodna staza. Nalazi se blizu mesta Oko gde se nalazi spomenik i spomen česma u čast ratnika za vreme Prvog svetskog rata. Sa ovog mesta pruža se neodovoljiv pogled na Mokru Goru, Šljivovicu, Taru, Jokino vrelo, Čajetinu.

Mesta sa kojeg se pruža sjajan pogled na Zlatibor su i naselje Karaula, vidikovac Gradina, Gajevi i dr.

Zlatibor priroda

Ukoliko želite da budete smešten na jednom takvom mestu sa kojeg se pruža neodoljiv pogled na Zlatibor, a pogotovo Tornik je naš objekt Vila Monix Club.

Pogledajte kompletnu ponudu smestaja na Zlatiboru na: Zlatibor apartmani
Nekretnine Zlatibor
Drvengrad          Uvac

Leave a Reply

Your email address will not be published.