Nea Moudania

Kasandra Nea Mudanja

Nea Mudanja je od Soluna udaljena oko 55km i predstavlja kulturni, finansijski i trgovacki centar regije Halkidiki (poluostrvo Kasandra). U pitanju je zivopisan grad od 10-ak hiljada stanovnika, sa marinom, dugom, pescanom plazom, velikim brojem kafica i restorana, uredjenim parkovima, poplocanim setalistem, velikim brojem prodavnica.

U pitanju je jedan od najvecih i najrazvijenijih gradova na Halkidikiju. Lokacija Nea Moudanie je veoma atraktivna jer se nalazi u blizini Soluna koji je idealan za shopping i obilazak, blizu je trznog centra Cosmos, aqua parka WaterLand, Ikee, Mega outleta, a sa druge strane idealan za obilazak kako Kasandre tako i Sitonije.

Uz sve to, jedno je od najblizih letovalista Srbiji.

Nea Moudania kao urbano mesto sa odlicnom plazom malo izmestenom iz centra pruza sve sto je potrebno za kompletno i sadrzajno letovanje kako za porodice sa decom tako i za mlade.

Na 800m od strogog centra grada nalazi se kilometrima duga, vecim delom pescana plaza sa kristalno cistom vodom i dugim plicakom. Plaza je uredjena, sadrzi veliki broj lezaljki i suncobrana koji se dobijaju uz poruceno pice, sa tusevima i kabinama za presvlacenje. Pesak je i na obali i u vodi pa je tako idealna i za najmladje. Postoje i kameniti delovi sa prirodnim hladom koji su malo dalje od Nea Moudanie.

U samom gradu na obali postoji veliki broj prelepo uredjenih kafica sa divnim bastama tik uz more, odlicne taverne, veliki broj klupica duz dugackog, uredjenog i poplocanog setalista.

Na ulazu u grad postoji veliki super-market Lidl, a u gradu postoje i Masoutis, Arvanitidis, kao i pijaca sa svezim vocem i povrcem, ali i povoljnom garderobom tako da je snabdevanje vrlo lako.

Ukoliko zelite letovati u gradu koji vam pruza i odlicnu plazu, ali i dosta mogucnosti za vrlo sadrzajan odmor Nea Moudania može biti dobar izbor.

U blizini mesta postoje i razlicite druge turisticke atrakcije i istorijske znamenitosti koje mozete obici, ali i predivne uvalice i plaze koje mozete istraziti.

 

Kompletnu ponudu apartmanskog smeštaja za leto 2022. u Grčkoj pogledajte na web adresi: https://monix.rs/grcka-apartmani/

 

Stavros letovanje 2022
Vrasna letovanje 2022
Paralia letovanje 2022
Olympic beach letovanje 2022
Leptokaria letovanje 2022

Leave a Reply

Your email address will not be published.