Olympic Beach

Pieria Olympic Beach

Olympic Beach se nalazi u severoistočnom delu Grčke, u podnožju Olimpa,na obali Egejskog mora. Od Soluna je udaljen oko 75km, od Beograda 675 km. Nedaleko od Olympic Beach-a (8 km) se nalazi Katerini, glavni grad oblasti Pierija. Poznat kao veliki trgovački centar.

Odlikuje ga prijatna klima, mnoštvo prodavnica i raznovrstan noćni život. Samo mesto  poseduje prostranu  peskovitu plažu, opasanu parkom punim zelenila, na kojoj se mogu iznajmiti ležaljke i suncobrani. Kada se ulazi u vodu, dug je plićak pa je plaža pogodna za neplivače i malu decu.

Ulice su ispunjene tavernama, kafeterijama i raznim prodavnicama i buticima. U restoranima i tavernama, uz prijatnu atmosferu, možete uživati u najukusnijim grčkim specijalitetima i poznatim grčkim vinima.

Olympic Beach je udaljen od Paralie samo 2 km.  Spaja ih velika peščana plaža sa toplim morem, a odlikuje ih prijatna klima, mnoštvo prodavnica i raznovrstan noćni život. Ulice su prepune tavernama, kafeterijama i raznim prodavnicama i buticima. Ljubitelji kupovine mogu brzo i lako doći do Paralie. Naime, ovde postoji mnoštvo prodavnica najrazličitijih stvari, od suvenira do kože i bundi, a zlato je posebno jeftino.

Olympic Beach se nalazi na dobroj lokaciji ukoliko volite da idete na izlete i obilazite okolinu. Jedna od preporuka svakako jeste i obilazak manastira Meteori i planine Olimp.

Aerodrom , koji se nalazi u Solunu udaljen je oko 70 km. Do Soluna se lako može stići gradskim autobusima koji često saobraćaju. Takođe, gradskim autobusom se može stići i do grada Katerini, koji je glavni grad te oblasti. Iz ovog trgovačkog centra lako možete stići do bilo kog dela Grčke.

Ukoliko se odlučite da iznajmite automobil, to možete učiniti u jednoj od nekoliko rent-a-car agencija koje se nalaze u Olympic Beach-u

Namenjen je onima koji žele da provedu miran odmor, a naročito se preporučuje porodicama sa manjom decom.

 

Olympic beach leto 2022

Kako doći kolima u Olympic Beach pogledajte na sledećoj adresi: https://monix.rs/kako-doci-u-olympic-beach/ .

Leave a Reply

Your email address will not be published.