Monix-logo
Mokra Gora-Zlatibor
Paket aranžman

Mokra Gora-Zlatibor

2 dana / 1 noćenje

Drvengrad – lepo etno selo čiji je vlasnik naš poznati režiser Emir Kusturica. Do ideje o pravljenju Drvengrada došao je prilikom snimanja filma ,,Život je čudo“ gde se preko polovine radnje filma dešavalo baš na Šarganskoj osmici. Predstavlja pravi mali etno raj koji godinama posećuju čak i najveće svetske filmske zvezde.

Očekuje nas ukrcavanje na voz kojim se obilazi Šarganska osmica, uskog koloseka, 760 mm. Na tom putu proćiće se kroz 22 tunela, 5 mostova i savladati visinska razlika od 300 m. Pauzeće se napraviti na stanicama Golubići, Jatar, Šargan Vitasi i na vidikovcima Krst osmice I Ludi kamen gde možete napraviti prelepe fotografije.

Nakon provedene večeri i noćenja na svežem vazduhu i prelepoj planini Zlatibor obići ćemo fantastičnu Stopića pećinu i muzej na otvorenom ,,Staro selo“ u Sirogojnu.

PROGRAM PUTOVANJA

1.Dan – Beograd-Mokra gora

Polazak iz Beograda u 06:00 h sa glavne autobuske stanice BAS – peron 37. Vožnja kroz Srbiju pored Čačka i Užica sa kraćim usputnim zadržavanjima radi odmora. Dolazak u Mokru goru smeštenu između planina Tare i Zlatibora. Poseta atraktivnom etno selu Drvengrad na brdu Mećavnik koje je sagrađeno po ideji čuvenog filmskog režisera Emira Kusturice. Za izgradnju etno sela korišćene su autentične stare brvnare iz ovog kraja  koje su prenete na novu lokaciju. Obilazak Drvengrada u pratnji vodiča i poseta bioskopu sa projekcijom kratkometražnog filma Emira Kusturice. Slobodno vreme. Potom odlazak na Mokru goru i ukrcavanje na voz kojim se obilazi Šarganska osmica, uskog koloseka  širine 760 mm jedinstvena u Evropi. Tokom vožnje pravi se pauza na stanicama Golubići, Jatare i Vitasi i na vidikovcima Krst osmice i Ludi kamen. Duž pruge su brojni eksponati starih lokomotiva i vagona koji predstavljaju spomenik kulture što ovaj prostor čini jedinstvenim muzejom na otvorenom.Slobodno vreme u Mokroj gori. U popodnevnim satima povratak na Zlatibor. Slobodno vreme. Noćenje.

 1. Dan – Sirogojno – Beograd

Doručak. Slobodno vreme na Zlatiboru ili fakultativni izlet do Sirogojna gde ćemo posetiti Stopića pećinu dugačku 1692 m koja sa impresivnim ulazom od 18 m predstavlja zaštitni znak zlatiborskog kraja. Potom obilazak „Starog sela“ muzeja na otvorenom sa posetom muzeju pletilja u Sirogojnu. Slobodno vreme i polazak u Beograd u popodnevnim časovima. Dolazak u Beograd u večernjim časovima na glavnu autobusku stanicu BAS.

CENA ARANŽMANA OBUHVATA

 • Prevoz autobusom turističke klase.
 • Smeštaj u navedenom objektu u 1/2 i 1/3 sobama.

Vila Monix club na Zlatiboru – 1 noćenje sa doručkom https://monix.rs/zlatibor-smestaj/vila-monix-club 

 • Usluge turističkog vodiča tokom putovanja.
 • Troškove organizacije putovanja.

 

CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA

 • Individualne troškove.
 • Fakultativne izlete:
 • Ulaznicu u Drvengrad 250,00 Rsd.
 • Karta za voz Nostalgija 1.200,00 Rsd. za voznju koja traje 2 sata i 30 minuta.
 • Izlet Stopića pećina i Sirogojno sa uključenim ulaznicama 15 Eur.

 

POPUSTI I DOPLATE

 • Doplata za 1/1 sobu iznosi 30 Eur (isključivo na upit).
 • Doplata za dodatno sedište u autobusu iznosi 30 Eur (isključivo na upit).
 • Deca do 12 godina u pratnji 2 odrasle osobe ostvaruju popust od 10 Eur.

 

PLAĆANJE

Aranžman je plativ u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS na sledeći način:

 • Gotovinski –  akontacija od 50% prilikom rezervacije a ostatak 15 dana pre početka aranžmana.
 • Odloženo – čekovima građana ili administrativnom zabranom pri čemu je akontacija 30% prilikom rezervacije a ostatak u 3 jednake mesečne rate.

NAPOMENA

 • Aranžman je rađen na bazi od minimum 35 prijavljenih putnika. Organizator putovanja zadržava pravo promene programa putovanja kao i otkaza aranžmana usled nepredviđenih objektivnih okolnosti usled čega je obavezan obavestiti putnike minimum 5 dana pre početka aranžmana.
 • Usmene ili bilo koje druge vrste informacija, koje se razlikuju od onih koje su sadržane u pisanom programu putovanja i Prijavi za putovanje ne obavezuju organizatora i ne mogu biti osnov za isticanje prigovora ili reklamacije putnika.

Mole se putnici da se pre zaključenja Ugovora o putovanju upoznaju sa Opštim uslovima i programom putovanja organizatora turističke agencije Monix d.o.o. Beograd, licenca OTP br.64/2021.

ORGANIZATOR: Licenca OTP 64/2021, PIB 100836743, Matični br. 17092693, Tekući račun 

265-1630310007341-14