Monix-logo
Mostar - Zlatibor
Paket aranžman

Mostar - Sarajevo – Višegrad – Zlatibor

4 dana/2 noćenja

Mostar – predivni grad na reci Neretvi, okružen sa tri planine i jedan od najvećih turističkih centara Balkana. Brojne atrakcije, mostovi, katedrale, Stari most i druge građevine kao i zanimljiva prošlost iz godine u godinu privlače sve veći broj turista iz celog sveta. Upoznajte ga i vi.

Očekuje nas poseta Sarajevu i panoramsko razgledanje grada, a potom i poseta Mostara gde ćemo se upoznati sa građevinama iz 16.veka kao što su: Stari most, Kujundžiluk-mostarska čaršija poznata po suvenirnicama i zanatskim radionicama iz turskog perioda. Obići ćemo bajkovito mesto izvor Bune u Blagaju.

Posetićemo Višegrad i čuveni most na Drini kao i  Andrić grad koji je izgrađen po ideji režisera Emira Kusturice, a u čast velikom književniku i dobrotvoru Ivi Andriću.

Nakon provedene večeri i noćenja na svežem vazduhu i prelepoj planini Zlatibor obići ćemo fantastičnu Stopića pećinu i muzej na otvorenom ,,Staro selo“ u Sirogojnu.

PROGRAM PUTOVANJA

1.Dan – Beograd

Polazak iz Beograda u 23:30 h sa glavne autobuske stanice BAS – peron 37. Vožnja kroz Srbiju pored Šapca i Loznice sa kraćim usputnim zadržavanjima radi odmora.

2.Dan – Sarajevo-Mostar

Dolazak u Sarajevo u jutarnjim časovima i panoramsko razgledanje grada uz pratnju vodiča. Baščaršija, mostovi na Miljacki, Alipašino polje, Grbavica, Marijin dvor, Skenderija, Narodno pozorište, Gradska većnica , Kazandžiluk ulica, Baščaršijska džamija iz 16.veka, stara pravoslavna crkva i jevrejska sinagoga. Slobodno vreme i nastavak putovanja za Mostar preko Konjica i Jablanice. Nakon dolaska u Mostar posećujemo građevine iz 16. veka: Stari most sa svojim kulama, Kujundžiluk-  stara mostarska čaršija na obali reke Neretve poznata po mnogim suvenirnicama i zanatskim radionicama iz turskog perioda. Slobodno vreme ili fakultativni odlazak na izvor Bune  u mestu Blagaj. Smeštaj u hotel. Noćenje.

3.Dan – Mostar – Višegrad – Zlatibor

Doručak. Polazak za Višegrad. Dnevna vožnja preko Sarajeva i Rogatice. Po dolasku u Višegrad poseta čuvenom mostu Drinskoj ćupriji koji je izgradio veliki Vezir Mehmed Paša Sokolović 1577. godine. Most je izgrađen u orjentalnom stilu i predstavlja remek delo tadašnjeg graditeljstva. Potom obilazak Andrić grada koji je izgrađen po ideji režisera Emira Kusturice inspirisan delima našeg nobelovca Ive Andrića. Slobodno vreme u Višegradu i polazak ka Zlatiboru. U večernjim časovima dolazak na Zlatibor. Smeštaj u hotel. Noćenje.

 1. Dan – Sirogojno – Beograd

Doručak. Slobodno vreme na Zlatiboru ili fakultativni izlet do Sirogojna gde ćemo posetiti Stopića pećinu dugačku 1692 m koja sa impresivnim ulazom od 18 m predstavlja zaštitni znak zlatiborskog kraja. Potom obilazak „Starog sela“ muzeja na otvorenom sa posetom muzeju pletilja u Sirogojnu. Slobodno vreme i polazak u Beograd u popodnevnim časovima. Dolazak u Beograd u večernjim časovima na glavnu autobusku stanicu BAS.

CENA ARANŽMANA OBUHVATA

 • Prevoz autobusom turističke klase.
 • Smeštaj u navedenim objektima u 1/2 i 1/3 sobama.

Hotel Almira – 1 noćenje sa doručkom  https://www.almira-hotel.ba/ 

Vila Monix club na Zlatiboru – 1 noćenje sa doručkom https://monix.rs/zlatibor-smestaj/vila-monix-club 

 • Razgledanje Sarajeva u pratnji vodiča.
 • Razgledanje Višegrada u pratnji vodiča.
 • Usluge turističkog vodiča tokom putovanja.
 • Troškove organizacije putovanja.

CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA

 • Putno zdravstveno osiguranje shodno cenovniku osiguravajuće kuće.
 • Individualne troškove.
 • Fakultativne izlete:
 • Blagaj izvor Bune 10 Eur.
 • Izlet Stopića pećina i Sirogojno sa uključenim ulaznicama 15 Eur.

POPUSTI I DOPLATE

 • Doplata za 1/1 sobu iznosi 50 Eur (isključivo na upit).
 • Doplata za dodatno sedište u autobusu iznosi 40 Eur (isključivo na upit).
 • Deca do 12 godina u pratnji 2 odrasle osobe ostvaruju popust od 10 Eur.

PLAĆANJE

Aranžman je plativ u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS na sledeći način:

 • Gotovinski –  akontacija od 50% prilikom rezervacije a ostatak 15 dana pre početka aranžmana.
 • Odloženo – čekovima građana ili administrativnom zabranom pri čemu je akontacija 30% prilikom rezervacije a ostatak u 3 jednake mesečne rate.

NAPOMENA

 • Aranžman je rađen na bazi od minimum 35 prijavljenih putnika. Organizator putovanja zadržava pravo promene programa putovanja kao i otkaza aranžmana usled nepredviđenih objektivnih okolnosti usled čega je obavezan obavestiti putnike minimum 5 dana pre početka aranžmana.
 • Usmene ili bilo koje druge vrste informacija, koje se razlikuju od onih koje su sadržane u pisanom programu putovanja i Prijavi za putovanje ne obavezuju organizatora i ne mogu biti osnov za isticanje prigovora ili reklamacije putnika.

 

Mole se putnici da se pre zaključenja Ugovora o putovanju upoznaju sa Opštim uslovima i programom putovanja organizatora turističke agencije Monix d.o.o. Beograd, licenca OTP br.64/2021.

ORGANIZATOR: Licenca OTP 64/2021, PIB 100836743, Matični br. 17092693, Tekući račun 

265-1630310007341-14