Monix-logo
Trebinje – Višegrad – Zlatibor
Paket aranžman

Trebinje – Višegrad – Zlatibor

4 dana/2 noćenja

Ispod planine Leotar nalazi se jedan od najlepših gradova Bosne i Hercegovine, grad sunca, vina i platana – Trebinje. Zahvaljujući brojnim prirodnim i kulturnim spomenicima predstavlja veoma zanimljivu turističku destinaciju. 

Prošetačemo pored reke Trebišnjice i ulicama starog grada, posetiti muzej Hercegovine i obići Trg Pesnika omeđan stogodišnjim platanima. Posetićemo mesto gde počiva srpski pesnik i diplomata Jovan Dučić – hercegovačku Gračanicu i manastir Tvrdoš jedan od najstarijih kulturno istorijskih spomenika u Republici Srpskoj. 

Očekuje nas obilazak Višegrada, poseta čuvenom mostu na Drini kao i obilazak Andrić grada koji je izgrađen po ideji režisera Emira Kusturice, a u čast velikom književniku i dobrotvoru Ivi Andriću.

Nakon provedene večeri i noćenja na svežem vazduhu i prelepoj planini Zlatibor obići ćemo fantastičnu Stopića pećinu i muzej na otvorenom ,,Staro selo“ u Sirogojnu.

PROGRAM PUTOVANJA

1.Dan – Beograd

Polazak iz Beograda u 23:30 h sa glavne autobuske stanice BAS – peron 37. Vožnja kroz Srbiju pored Čačka i Užica sa kraćim usputnim zadržavanjima radi odmora.

2.Dan – Trebinje

Nastavak putovanja ka Trebinju pored Foče, Gacka i Bileće. Po dolasku u Trebinje pešačka tura pored reke Trebišnjice, potom poseta muzeju Hercegovine čiji simbol predstavlja Etno kuća sa svojim sadržajima i arheološkom postavkom, zatim kroz uske ulice Starog grada prolazimo gradske zidine i Sat kulu i kroz gradska vrata dolazimo na Trg Pesnika omeđan stogodišnjim platanima koji predstavljaju simbol grada gde se nalazi čuveni spomenici i biste poklon pesnika Jovana Dučića svome gradu. U popodnevnim časovima smeštaj u hotel. Slobodno vreme ili fakultativni izlet do manastira Tvrdoš i crkve hervegovačke Gračanice gde počiva hercegovački i srpski pesnik  Jovan Dučić. Slobodno vreme. Noćenje.

3.Dan – Trebinje – Višegrad – Zlatibor

Doručak. Polazak za Višegrad. Dnevna vožnja preko Tjentišta i Foče. Po dolasku u Višegrad poseta čuvenom mostu Drinskoj ćupriji koji je izgradio veliki Vezir Mehmed Paša Sokolović 1577. godine. Most je izgrađen u orjentlnom stilu i predstavlja remek delo tadašnjeg graditeljstva. Potom obilazak Andrić grada koji je izgrađen po ideji režisera Emira Kusturice inspirisanog delima našeg nobelovca Ive Andrića. Slobodno vreme u Višegradu i polazak ka Zlatiboru sa posetom manastiru Dobrun koji se nalazi u klisuri reke Rzav. U sklopu manastirskog kompleksa nalazi se muzej Prvog srpskog ustanka, galerija kao i muzej Mitropolije Dobrobosanske. U večernjim časovima dolazak na Zlatibor. Smeštaj u hotel. Slobodno vreme. Noćenje.

 1. Dan – Sirogojno – Beograd

Doručak. Slobodno vreme na Zlatiboru ili fakultativni izlet do Sirogojna gde ćemo posetiti Stopića pećinu dugačku 1692 m koja sa impresivnim ulazom od 18 m predstavlja zaštitni znak zlatiborskog kraja. Potom obilazak „Starog sela“ muzeja na otvorenom sa posetom muzeju pletilja u Sirogojnu. Slobodno vreme i polazak u Beograd u popodnevnim časovima. Dolazak u Beograd u večernjim časovima na glavnu autobusku stanicu BAS.CENA ARANŽMANA OBUHVATA

 • Prevoz autobusom turističke klase.
 • Smeštaj u navedenim objektima u 1/2 i 1/3 sobama.

Hotel Aćimović u Trebinju – 1 noćenje sa doručkom  https://acimovictrebinje.com

Vila Monix Club na Zlatiboru – 1 noćenje sa doručkom https://monix.rs/zlatibor-smestaj/vila-monix-club 

 • Razgledanje Trebinja u pratnji vodiča.
 • Razgledanje Višegrada u pratnji vodiča.
 • Usluge turističkog vodiča tokom putovanja.
 • Troškove organizacije putovanja.

CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA

 • Putno zdravstveno osiguranje shodno cenovniku osiguravajuće kuće.
 • Individualne troškove.
 • Fakultativne izlete:
 • Manastir Tvrdoš i Hercegovačka Gračanica 10 Eur.
 • Izlet Stopića pećina i Sirogojno sa uključenim ulaznicama 15 Eur.

POPUSTI I DOPLATE

 • Doplata za 1/1 sobu iznosi 50 Eur (isključivo na upit).
 • Doplata za dodatno sedište u autobusu iznosi 40 Eur (isključivo na upit).
 • Deca do 12 godina u pratnji 2 odrasle osobe ostvaruju popust od 10 Eur.

PLAĆANJE

Aranžman je plativ u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS na sledeći način:

 • Gotovinski –  akontacija od 50% prilikom rezervacije a ostatak 15 dana pre početka aranžmana.
 • Odloženo – čekovima građana ili administrativnom zabranom pri čemu je akontacija 30% prilikom rezervacije a ostatak u 3 jednake mesečne rate.

NAPOMENA

 • Aranžman je rađen na bazi od minimum 35 prijavljenih putnika. Organizator putovanja zadržava pravo promene programa putovanja kao i otkaza aranžmana usled nepredviđenih objektivnih okolnosti usled čega je obavezan obavestiti putnike minimum 5 dana pre početka aranžmana.
 • Usmene ili bilo koje druge vrste informacija, koje se razlikuju od onih koje su sadržane u pisanom programu putovanja i Prijavi za putovanje ne obavezuju organizatora i ne mogu biti osnov za isticanje prigovora ili reklamacije putnika.

Mole se putnici da se pre zaključenja Ugovora o putovanju upoznaju sa Opštim uslovima i programom putovanja organizatora turističke agencije Monix d.o.o. Beograd, licenca OTP br.64/2021.

ORGANIZATOR: Licenca OTP 64/2021, PIB 100836743, Matični br. 17092693, Tekući račun 

265-1630310007341-14