Monix-logo
Višegrad-Zlatibor
Paket aranžman

Višegrad-Zlatibor

2 dana / 1 noćenje

Drvengrad – lepo etno selo čiji je vlasnik naš poznati režiser Emir Kusturica. Do ideje o pravljenju Drvengrada došao je prilikom snimanja filma ,,Život je čudo“ gde se preko polovine radnje filma dešavalo baš na Šarganskoj osmici. Predstavlja pravi mali etno raj koji godinama posećuju čak i najveće svetske filmske zvezde.

Nakon Drvengrada očekuje nas obilazak manastira Dobrun koji se nalazi u živopisnom planinskom kraju na putu ka Višegradu. Jedan je od najstarijih manastira na teritoriji Bosne i Hercegovine.

Posetićemo prelepi Višegrad čija je najznačajnja atrakcija most na Drini koji je još 1577. godine izgradio veliki vezir Mehmed paša Sokolović. Čućemo razne interesantne priče o mostu i prošetaćemo kroz kulturni, turistički, administrativni i edukativni kompleks – Andrićgrad čiji je idejni tvoracEmir Kusturica, a inspiraciju je pronašao u delima našeg nobelovca Ive Andrića.

Nakon provedene večeri i noćenja na svežem vazduhu i prelepoj planini Zlatibor obići ćemo fantastičnu Stopića pećinu i muzej na otvorenom ,,Staro selo“ u Sirogojnu.

PROGRAM PUTOVANJA

1.Dan – Beograd-Višegrad

Polazak iz Beograda u 06:00 h sa glavne autobuske stanice BAS – peron 37. Vožnja kroz Srbiju pored Čačka i Užica sa kraćim usputnim zadržavanjima radi odmora. Dolazak u Mokru goru smeštenu između planina Tare i Zlatibora. Poseta atraktivnom etno selu Drvengrad na brdu Mećavnik koje je sagrađeno po ideji čuvenog filmskog režisera Emira Kusturice. Za izgradnju etno sela korišćene su autentične stare brvnare iy ovog ktaja koje su prenete na novu lokaciju. Obilazak Drvengrada u pratnji vodiča i poseta bioskopu sa projekcijom kratkometražnog filma Emira Kusturice. Slobodno vreme za odmor potom nastavak putovanja za Višegrad. Dolazak u manastir Dobrun koji se nalazi u kanjonu reke Rzav. U sklopu manastirskog kompleksa nalazi se muzej Prvog srpskog ustanka, galerija kao i muzej Mitropolije Dobrobosanske. Po obilasku manastira nastavak putovanja ka Višegradu. Po dolasku u Višegrad poseta čuvenom mostu Drinskoj ćupriji koji je izgradio veliki Vezir Mehmed Paša Sokolović 1577. godine. Most je izgrađen u orjentalnom stilu i predstavlja remek delo tadašnjeg graditeljstva. Slobodno vreme ili fakultativna vožnja Drinom brodićem i panoramsko razgledanje Višegrada i Andrić grada. Potom obilazak Andrić grada koji je izgradio režiser Emir Kusturica inspirisan delima našeg nobelovca Ive Andrića. Slobodno vreme u Višegradu i polazak ka Zlatiboru. U predvečernjim časovima dolazak na Zlatibor. Smeštaj u hotel. Noćenje.

 1. Dan – Sirogojno – Beograd

Doručak. Slobodno vreme na Zlatiboru ili fakultativni izlet do Sirogojna gde ćemo posetiti Stopića pećinu dugačku 1692 m koja sa impresivnim ulazom od 18 m predstavlja zaštitni znak zlatiborskog kraja. Potom obilazak „Starog sela“ muzeja na otvorenom sa posetom muzeju pletilja u Sirogojnu. Slobodno vreme i polazak u Beograd u popodnevnim časovima. Dolazak u Beograd u večernjim časovima na glavnu autobusku stanicu BAS.

 CENA ARANŽMANA OBUHVATA

 • Prevoz autobusom turističke klase.
 • Smeštaj u navedenom objektu u 1/2 i 1/3 sobama.

Vila Monix club na Zlatiboru – 1 noćenje sa doručkom https://monix.rs/zlatibor-smestaj/vila-monix-club 

 • Razgledanje Višegrada u pratnji vodiča.
 • Usluge turističkog vodiča tokom putovanja.
 • Troškove organizacije putovanja.

CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA

 • Individualne troškove.
 • Fakultativne izlete:
 • Ulaznicu u Drvengrad 250,00 Rsd
 • Višegrad vožnja brodićem 5 Eur.
 • Izlet Stopića pećina i Sirogojno sa uključenim ulaznicama 15 Eur.

POPUSTI I DOPLATE

 • Doplata za 1/1 sobu iznosi 30 Eur (isključivo na upit).
 • Doplata za dodatno sedište u autobusu iznosi 30 Eur (isključivo na upit).
 • Deca do 12 godina u pratnji 2 odrasle osobe ostvaruju popust od 10 Eur.

PLAĆANJE

Aranžman je plativ u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS na sledeći način:

 • Gotovinski –  akontacija od 50% prilikom rezervacije a ostatak 15 dana pre početka aranžmana.
 • Odloženo – čekovima građana ili administrativnom zabranom pri čemu je akontacija 30% prilikom rezervacije a ostatak u 3 jednake mesečne rate.

NAPOMENA

 • Aranžman je rađen na bazi od minimum 35 prijavljenih putnika. Organizator putovanja zadržava pravo promene programa putovanja kao i otkaza aranžmana usled nepredviđenih objektivnih okolnosti usled čega je obavezan obavestiti putnike minimum 5 dana pre početka aranžmana.
 • Usmene ili bilo koje druge vrste informacija, koje se razlikuju od onih koje su sadržane u pisanom programu putovanja i Prijavi za putovanje ne obavezuju organizatora i ne mogu biti osnov za isticanje prigovora ili reklamacije putnika.

Mole se putnici da se pre zaključenja Ugovora o putovanju upoznaju sa Opštim uslovima i programom putovanja organizatora turističke agencije Monix d.o.o. Beograd, licenca OTP br.64/2021.

ORGANIZATOR: Licenca OTP 64/2021, PIB 100836743, Matični br. 17092693, Tekući račun 

265-1630310007341-14