Pieria

Olympic Beach

Hotelski smeštaj
Sopstveni prevoz

Paralia

Hotelski smeštaj
Sopstveni prevoz

Limani Litohoru

Hotelski smeštaj
Sopstveni prevoz

Leptokaria

Hotelski smeštaj
Sopstveni prevoz

Platamon

Hotelski smeštaj
Sopstveni prevoz

Nei Pori

Hotelski smeštaj
Sopstveni prevoz

Paralia Panteleimonas

Hotelski smeštaj
Sopstveni prevoz

Pieria – Olimpska rivijera

Olimpska rivijera je mesto u podnožju čuvene planine Olimp, u regiji Pieria, između Atine i Soluna. Istovremeno, to je jedna od najvažnijih oblasti za rekreaciju i odmor u Grčkoj.

Zbog odlične lokacije, čiste vode i živopisnih pejzaža, ovaj kraj postaje sve popularniji za turiste, a naročito ga vole porodice s decom. olimpska regija to duguje i svojim plažame, koje svojim prostranstvom i širinom svakome pružaju mesto za uživanje na plaži. Pri ulasku u vodu, do dubine se stiže postepeno, dug je plićak pa su plaže bezbedne za decu i neplivače.

Uz to, ovaj kraj daleko je jeftiniji od ostrvske Grčke, pa godi svima sa manjim budžetom.

Klima je jednaka gotovo u celoj zemlji – leta su veoma topla, a ponekad duvaju svežiji vetrovi. Mnogo sunčanih dana i mala količina padavina vam garantuju divan odmor. S obzirom da se nalazi u podnožju olimpa, dolazi do strujanja vazdfuha sa mora i planine, tako da vetrić stalno pirka pa se sparina ne oseća.

Većina plaža u ovoj oblasti je peščana i izuzetno uredna. Njihova ukupna dužina iznosi nešto više od 70 km, a najpopularnija, Olympic beach osvaja redovno evropsku Plavu zastavicu.

Pored uživanja na plaži, možete uživati u mnogobrojnim restoranima i tavernama koje se u većini gradova nalaze uz samu obalu. Divna atmosfera, uz poznate zvuke grčkog buzukija i ukusni lokalni specijaliteti daju čar svakom od restorana.

Kombinacija planine i mora nudi širok spektar aktivnosti napolju, poput pešačenja, planinarenja, paraglajdinga i slično. Naravno, vodeni sportovi se podrazumevaju, a pronaći ćete i terene za fudbal, košarku ili tenis.

Ako volite mirniji provod, možete da posetite brojne muzičke i pozorišne priredbe koje se održavaju tokom leta na mestu drevnog pozorišta posvećenog bogu Dioniziju.

Jedno od najposećenijih letovališta u ovoj oblasti svakako je Paralija. Paralija privlači mnoge turiste, a Srbi je posećuju gotovo tradicionalno. Takođe, u njoj postoji mala luka sa usidrenim jahtama i brodićima. Planina Olimp koja stoji u njenom zaleđu ima prijatnu mikroklimu sa minimalnim padavinama i konstantnom temperaturom vazduha, zbog čega odgovara osobama s alergijama i astmom.

Pored Paralije, možete uživati i u letovalištima Nei Pori, Olympic Beach, Leptokaria, Platamon…

Nije slučajno što su grčki bogovi baš ovu oblast odabrali za svoj dom.

 

Paralia leto 2022
Olympic beach leto 2022
Leptokaria leto 2022
Nei Pori leto 2022

 

Kompletnu ponudu apartmanskog smeštaja za leto 2022. u Grčkoj pogledajte na web adresi: https://monix.rs/grcka-apartmani/

Leave a Reply

Your email address will not be published.