Skala Prinos

Tasos Skala Prinos Hoteli

Skala Prinos se nalazi na severozapadnoj strani ostrva, oko 20 km od Limenasa, glavnog grada Tasosa i najveće luke na ostrvu. Prinos je najveće selo na Tasosu i ekonomski najjače. Zbog izuzetnih plaža i guste borove šume, ovde je sagrađeno dvadesetak hotela. Mesto ima šetalište uz obalu i mnogo taverni i restorana. Područje Prinos obuhvata sela: Mikros, Prinos i Kazaviti, i po veličini i značaju drugu luku na Tasosu, Skalu Prinos. Prinos se nalazi u planinskom području, dok je Skala Prinos uz obalu.

Luka je od Prinosa udaljena 2 km. Severozapadno od Skale Prinos nalazi se jedno od poslednjih tradicionalnih brodogradilišta u Grčkoj, još uvek u potpunosti operativno. Mali ribarski brodovi, veći brodovi i letelice, ovde se dovode na popravku, renoviranje, nadogradnju. U selu se nalazi i muzej maslina i maslinovog ulja posvećen uzgoju maslina i proizvodnji maslinovog ulja. U muzeju se može posetiti izložba fotografija, izložba ulja , kao i sam proces proizvodnje maslinovog ulja.

Poslednjih godina ovo selo beliži znacajan rast turizma. Na samoj obali može se naći mnoštvo restorana, kafića, mini marketa, rent a car kompanija i drugih prodavnica. Samo mesto krase prelepe peščane plaže, od kojih su dve nagrađene “Plavom zastavicom”, simbolom kvaliteta dobrih plaža i čistog mora. More je ovde prilično plitko i mirno, pa je Skala Prinos  idealna destinacija za porodice sa malom decom. S obzirom da je Skala Prinos druga najveća luka na ostrvu, odavde kreću dve linije trajekta (Za Kavalu i za Nea Peramos) koje Tasos povezuju sa kopnom Grčke. Ovo selo je od glavnog grada Tasosa udaljeno 14 km, od Limenarije 24 km, od Skale Rahonis približno 4km.

Tasos je jedna od najživopisnijih turističkih destinacija Grčke, i ujedno najsevernije grčko ostrvo. Udaljeno je od područja grčke Makedonije nekih 8 kilometara. Teritorijalno, ostrvo pripada teritoriji Trakija, a administrativno je smešteno opštini Kavala. Oblast Tasosa iznosi oko 390 km², što ga predstavlja devetim po veličini ostrvom Grčke, a osnovne znamenitosti su mu umerena klima, mnogobrojne ušuškane plaže i mistične lagune, na kojima možete uživati i sunčati se bez galame.

 

Kompletnu ponudu apartmanskog smeštaja za leto 2023. u Grckoj pogledajte na web adresi: https://monix.rs/grcka-apartmani/

 

Stavros leto 2023
Vrasna leto 2023
Paralia leto 2023
Olympic beach leto 2023
Leptokaria leto 2023
Nei Pori leto 2023

Leave a Reply

Your email address will not be published.