Sta obići tokom letovanja?

Izleti

Na severu Grčke nalaze se brojni kulturno-istorijski spomenici koje turisti mogu obići. Našim turistima pesak, Egejsko more, kupanje i sunčanje nije jedini izbor kada se odlučuju za svoj godišnji odmor. To su brojni muzeji, arheološka nalazišta, Stagira, Olimpijada, Sveta Gora, srednjovekovna sela i dr.

Arheološki muzej u mestu Verija je muzej u kome posetioci mogu videti neolitske figure kao što su portreti, nakit, posuđe i mnoga druga blaga koji predstavljaju pokazatelj razvoja kulture.

Vizantijski muzej u Solunu je pravo mesto za ljubitelje srednjovekovne umetnosti. U muzeju se nalazi više od 3.000 predmeta – mozaici, nakit, stakla, ikone i dr.

Bela kula predstavlja simbol Soluna, a za vreme Turaka bila je tamnica u kojoj su se nalazili osuđenici na smrt. Danas je to muzej posvećen svakodnevnom životu u vreme Vizantije.

Jedan od lepših izleta je izlet do Atosa. Žene brodićem  mogu da vide 20 vizantijskih manastira Svete Gore, a muškarci mogu da posete Hilandar makar na jedan dan. Viza i organizacija posete Atosu obezbeđuje se u centru grada Uranopolisa.

Ukoliko letujete u Stvarosu obaveyno posetite Stagiru, a ono što sigurno treba videti su poznati Meteori.

Turistička agencija Monix Vam nudi brojne izlete sa destinacija, a šta još možete posetiti  van naše organizacije pogledajte na: Sta obici tokom letovanja

Kompletnu ponudu apartmanskog smeštaja za Leto 2022. u Grckoj pogledajte na web adresi: https://monix.rs/grcka-apartmani/.

Pogledajte kompletnu ponudu smeštaja i izleta na Zlatiboru na sajtu: http://visit-zlatibor.com/

Izleti

 

Stavros apartmani   Vrasna apartmani   Paralia apartmani   Olympic beach apartmani   Leptokaria apartmani

Leave a Reply

Your email address will not be published.