Tornik

PLAN IZLETA:

Polazak u 11:00, 13:00  i 15:00 časova ispred poslovnice na Zlatiboru, ulica Miladina Pećinara 74.

Panoramsko razgledanje Zlatibora. Odlazak do ski centra Tornik.

[Gallery not found]

CENA OBUHVATA:

 • Prevoz luksuznim minibusom

CENA NE OBUHVATA:

 • Individualne troškove

PLAĆANJE:

 • Gotovinski, prilikom rezervacije uplata 100 %.

NAPOMENA:

 • Krajnji rok za otkazivanje je dan pre polaska.

OPŠTI USLOVI:

 • U slučaju nedovoljnog broja putnika rok za otkaz  je 1 dan pre početka.
 • Agencija zadržava pravo korekcije cena u slučaju promena na monetarnom tržištu.
 • Agencija ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije.
 • Agencija zadržava pravo promene pojedinih sadržaja zbog objektivnih okolnosti.

Pogledajte kompletnu ponudu izleta: https://monix.rs/izleti-i-ekskurzije/

Zlatibor je planinska lepotica u jugozapadnom delu Srbije. Bila je odredište privremenog boravka onih koji su, pre svega, tragali za zdravljem, ali i za blagodetnim mirom zlatiborskih padina na kojima se oči odmaraju, a telo puni energijom još od sredine sedamnaestog veka. Ipak, pravi turizam se razvio tek kada je na Zlatibor došla jedna krunisana glava, kralj Srbije Aleksandar Obrenović.

U početku je najinteresantnija bila Kraljeva Voda, mesto na kom je Njegovo Kraljevsko Veličanstvo ručalo, ali su se ubrzo pročuli i drugi zlatiborski visovi: Palisad, Ribnica i Oko. А onda je, 1905-te godine, na Zlatibor, po zdravlje, došao još jedan kralj Srbije, Petar Prvi Karađorđević. Nakon njegovog boravka sagrađeni su i prvi veliki objekti: hotel “Kraljeva voda” – današnji kongresni centar “Srbija” – vila “Čigota” i pekara.

Zlatibor je, pre svega, planina izuzetne lepote, prijatne klime, prostranih proplanaka, bujnih pašnjaka, vodom bogatih planinskih potoka.”Ruža vetrova” se rascvetava upravo nad Zlatiborom. Leta su topla, а zime blage. Kiše padaju relativno često, a snega ima od oktobra do maja. Zlatibor se prostire na površini od oko 1.000 km², dugačak je 55 km, a širok i do 20 km. Pruža se pravcem severozapad-jugoistok. Nalazi  se na severom delu oblasti Stari Vlah, granične oblasti između Raške, Hercegovine i Polimlja. Obuhvata predele tri opštine Republike Srbije: Čajetinu i jedan deo opštine Užice (Kremanska oblast) severni Zlatibor i jedan manji deo opštine Nove Varoši (Murtenička oblast) južni Zlatibor. Administrativni centar Zlatibora je varošica Čajetina. Južna i istočna granica Zlatibora su reke Uvac i Veliki Rzav. Na zapadu se Zlatibor graniči sa Republikom Srpskom, selima Mokrom Gorom, Semegnjevom i Jablanicom. Najbliži veći grad je Užice.

Tornik je najviši vrh Zlatibora i visok je 1496 m. Udaljen je desetak kilometara od Kraljevih Voda, centra Zlatibora. Tornik okružuju zlatiborska sela Ribnica (zlatiborska), Jablanica, Stublo i Dobroselica. Ovde se na nadmorskoj visini od 1.110 – 1.490m nalazi i ski centar „Tornik” koji ima ukupan kapacitet skijališta oko 5.400 skijaša na sat. Ski centar Tornik opremljen je sa šestosednom žičarom, kapaciteta 3.000 skijaša na sat, dva ski lifta tipa ”sidro”, ukupnog kapaciteta 2.400 skijaša na sat. Četri staze, Čigota, Tornik, Ribnica i Zmajevac pokrivene su sistemom za veštačko osnežavanje, tako da ovaj ski centar više ne zavisi od vremenskih uslova. U ski centru nalazi se i posebna vrsta instalacije tzv. „tjubing“, koja, kao i sama žičara, može da se koristi i u letnjem i u zimskom periodu godine i pruža neizmerno zadovoljstvo i uzbuđenje svima koji odluče da je isprobaju. Ski centar je opremljen i dečijim igralištem i karuselom.

 • Redosled sedenja u autobusu se pravi prema datumu prijave.
 • Mole se putnici da vode računa o svojim putnim ispravama, novcu i stvarima u toku trajanja izleta. Ostavljanje vrednih stvari u minibusu nije preporučljivo, jer prevoznik ne odgovara za iste! Agencija ne može odgovarati, niti se agenciji pišu prigovori, u slučaju ovih nepredviđenih okolnosti.
 • Napominjemo da je putovanje grupno, i tome je sve podređeno. Prema tome potrebno je jasno sagledavanje situacije da su u vozilu, muzika i filmovi koji se puštaju, neutralni po svom sadržaju, temperatura u vozilu ne može se individualno za svako sedište podešavati, i imajte u vidu da ono što je za nekoga toplo, za drugog je hladno i sl. Dakle, za grupno putovanje potrebno je puno razumevanje među putnicima i osećaj kolektivizma.
 • Agencija zadržava pravo promene usled nepredviđenih objektivnih okolnosti (npr. gužva na granicama, gužva u saobraćaju, zatvaranje nekog od lokaliteta predviđenog za obilazak…)
 • Agencija zadržava pravo izmene termina i uslova izvođenja predviđenih izleta kao i redosleda razgledanja usled objektivnih okolnosti. Molimo da uzmete u obzir da postoji mogućnost da usled državnih ili verskih praznika na određenoj destinaciji neki od lokaliteta ili tržnih centara, prodavnica, restorana, muzeja… ne rade.
 • Dužina trajanja slobodnog vremena za individualne aktivnosti tokom izleta zavisi od objektivnih okolnosti (npr. dužine trajanja obilazaka, termina polazaka, vremena dolaska i daljeg rasporeda u aranžmanu).
 • Maloletni putnici prilikom putovanja moraju imati overenu saglasnost roditelja.
 • Za sve informacije date usmenim, telefonskim ili elektronskim putem agencija ne snosi odgovornost.

Kompletnu ponudu izleta sa Zlatibora možete pogledati na našem sajtu: http://visit-zlatibor.com/

Leave a Reply

Your email address will not be published.