Vodopadi Varvara

U blizini Olimpijade, na udaljenosti od oko 8 km, nalaze se vodopadi Varvara.

Radi se od 2 fantastična vodopada, visoka oko 15 m. Nalaze se sakriveni u gustoj šumi i prelepoj prirodi. Pejzaž je neverovatan i svakako bi ih trebalo posetiti. Lako je dostupan tako da možete ga obići i sa decom koja će biti oduševljena ovim prizorom.

Šuma u kojoj se nalaze vodopadi prelepa je raznovrsnog drveća (lipe, borova, kestena, hrastova, divljih lešnika, žbunova i mediteranskog cveća). Mir, tišina i sama lokacija učiniće da se osećate kao da ste u raju. Tokom leta ovde možete videti male guštere, kornjače kao i veverice.

Varvara vodopadi se nalaze na putu koji povezuje Olimpijadu sa selom Varvara. Dolazite do pordučja “Pente Vries” odnosno u pitanju je 5 česmi u kamenu. Vidi se znak koji vodi do odredišta zemljanim putem koji zahteva malo pažljiviju vožnju. Ovim putem se vozite malo više od 2 km. Nakon toga nailazite na širok šumski put i znak za prve vodopade.

S obzirom da se do vodopada ne može doći kolima direktno, već šumom kroz prelepu prirodu, kola je potrebno da ostavite na parkingu koji se nalazi u blizini. Voda vodi do Mavrolake, reke koja je granica između Olimpijade i Varvare. Već tu se mogu uočiti 2 vodopada. Oblast kojom prolazite je uređena i lepa za pešačenje sa odgovarajućom signalizacijom. Prelazićete preko fanatstičnih drvenih mostića koji daju posebnu čar ovom mestu.

Ovde možete plivati i roniti u tirkizno čistoj, ali hladnoj vodi i upoznati lepote planinskog dela Halkidikija. U vodi ima i raznih slatkovodnih rakova.

Poseta ovom mestu i vodopadima Varvara je idealna izlet za porodice koje žele da se osame i uživaju u prelepoj prirodi. Samo mesto je drugačije od drugih uobičajenih destinacija u tom delu.

Preporuka je da posetite i selo Varvara. Oduševiće Vas tradicionala i netaknuta arhitektura i uske ulice okružene starim crkvama. Meštani ovog sela su jako ljubazni i gostoprimljivi, a ne zaboravite i da probate tradicionalne rezance i bombone koje pripremaju žene iz sela.

Preporuka je da na izlet krenete u zatvorenoj obući.

 

Stavros apartmani 2022
Vrasna apartmani 2022
Paralija apartmani 2022
Olympic beach apartmani 2022
Leptokarija apartmani 2022

 

 

GRCKA LETO 2022 APARTMANI

Leave a Reply

Your email address will not be published.